Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Απεργία, προσφυγή στην Κομισιόν και αγωγές από τους φαρμακοποιούς


Την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλη την χώρα την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Μαρτίου αποφάσισε το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Όπως ανακοινώθηκε, οι φαρμακοποιοί λένε «όχι» στην υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης, ζητούν άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των φαρμακείων και άμεση αντιμετώπιση των «τεράστιων ελλείψεων φαρμάκων» και, τέλος, απαιτούν άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο ΠΦΣ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική η οποία «με ευθύνη του κ. Λοβέρδου, αφαιρεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι η πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΠΦΣ θα ξεκινήσει επίσης εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «για τους κινδύνους της υποβάθμισης της φαρμακευτικής περίθαλψης στην εποχή του Μνημονίου».

Επίσης, οι φαρμακοποιοί θα προβούν σε μία σειρά από παράλληλες ενέργειες:

  • Να γίνει προσφυγή στην Κομισιόν για την υπόθεση των καθυστερήσεων πληρωμών και να διερευνηθεί η περίπτωση προσφυγών για το θέμα του ωραρίου.
  • Να γίνουν αγωγές για διαταγές πληρωμής
  • Να ανατεθεί έρευνα σε εταιρία δημοσκοπήσεων για την αναγκαιότητα και συμμετοχή των φαρμακείων στην δημόσια υγεία.
  • Δημιουργία ραδιοφωνικών spot στην διάρκεια των κινητοποιήσεων και να τυπωθεί κείμενο ενημέρωσης για τι φέρνει ο νέος νόμος στην φαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να ζητηθεί κοινή σύσκεψη (Δρέττα – Δημόπουλος) και πολυεθνικών με τον ΠΦΣ και την ΟΣΦΕ για διεκδίκηση μέσης πίστωσης ανάλογης με τις ημερομηνίες πληρωμής ΕΟΠΥΥ.
  • Στις κινητοποιήσεις να δοθεί έμφαση στην ρευστότητα των φαρμακείων, τις ελλείψεις φαρμάκων, τους κινδύνους  στη δημόσια υγεία  λόγω  υποβάθμισης  ποιότητας της φαρμακευτικής περίθαλψης.

«Η κυβερνητική πολιτική όπως εκφράζεται από τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας, ξεχαρβαλώνει το σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης , δημιουργεί ασφαλισμένους πολίτες δύο ταχυτήτων και οδηγεί στην καταστροφή την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.


Εξάλλου  οι Φαρμακευτιικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά στην κοινή γενική συνέλευση  η οποία ολοκληρώθηκε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι δύο Σύλλογοι αποφάσισαν:
Να συνεχίσουν το 'εμπάργκο' προς τα έξι Ταμεία που ξεκίνησαν την 1η Μαρτίου. Εάν μέχρι τις 15 Μαρτίου, δεν εξοφληθούν τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), να επεκτείνουν το 'εμπάργκο' προς τον Οργανισμό από τις 16 Μαρτίου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής εισηγείται στη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών να σταματήσει, από σήμερα Τρίτη, η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, πλην του ΕΔΟΕΑΠ, του ΤΥΠΕΤ και της ΕΥΔΑΠ. Οι οφειλές των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.