Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις προνοιακές μονάδες αύριο Πέμπτη


Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ) οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις προνοιακές μονάδες, θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Γιατροί και εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τα αιτήματα των εργαζομένων είναι μεταξύ άλλων οι προσλήψεις προσωπικού και η θεσμοθέτηση επέκτασης των βαρέων και ανθυγιεινών στους υγειονομικούς. Παράλληλα, αντιδρούν για τις επικείμενες αξιολογήσεις – απολύσεις προσωπικού και εναντιώνονται στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομειακών και προνοιακών επιδομάτων.

Στο μεταξύ, στην τετράωρη στάση εργασίας – από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου- που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

«Η πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση στα θέματα Δημόσιας Υγείας, οδηγεί στην υποβάθμιση και διάλυση τόσο των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όσο και των Νοσοκομείων, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

 «Για υποβάθμιση και διάλυση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και των Νοσοκομείων» κάνουν λόγο οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι ζητούν ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας.