Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη επένδυση της Boehringer Ingelheim Hellas

Επένδυση 10 εκ. ευρώ θα πραγματοποιήσει εντός του 2012 η φαρμακευτική εταιρία Boehringer Ingelheim Ελλάς A.E. για την ανάπτυξη νέας παραγωγικής μονάδας στο Κορωπί, η οποία για πρώτη φορά θα παράγει καινοτόμο φάρμακο στη χώρα μας από το 2013. Σήμερα τα καινοτόμα φάρμακα της γερμανικής πολυεθνικής φαρμακευτικής, παράγονται στη Γερμανία, τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.

Η νέα παραγωγική μονάδα, αναμένεται να αυξήσει την εξαγωγική δραστηριότητα της ελληνικής θυγατρικής κατά 347%. Συγκεκριμένα, φέτος οι εξαγωγές υπολογίζεται να φθάσουν τα 150 εκ. ευρώ, ενώ το 2014-2015 με την παραγωγή της νέας μονάδας οι εξαγωγές αναμένεται να φθάσουν τα 400 εκ. ευρώ.
Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της εταιρίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς κ. Κώστας Οικονόμου, σημειώνοντας πως η δημιουργία της νέας παραγωγικής μονάδας της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί προήλθε μετά από συμφωνία με τη μητρική εταιρεία για τη δημιουργία μιας πρόσθετης γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της Ελλάδας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί πρωτίστως για την παραγωγή και εξαγωγή ενός νέου, καινοτόμου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος, που θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Το προϊόν αφορά τη θεραπεία του διαβήτη και θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τη Farmaserve – Lilly. Κατ΄ αρχήν αναμένεται να τιμολογηθεί στα τέλη του έτους και μέχρι τη δυνατότητα παραγωγής του στη χώρα μας, θα εισάγεται. Η παραγωγή του στη νέα μονάδα στο Κορωπί θα ξεκινήσει από το 2013.
Οι εξαγωγές του εργοστασίου κατά το 2011 έφθασαν τα 115 εκ. ευρώ, ενώ με την ενίσχυση των εξαγωγών της ελληνικής θυγατρικής αναμένεται αύξηση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιό κατά 10%.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι 'για πρώτη φορά η Boehringer Ingelheim εμπιστεύεται σε εργοστάσιο εκτός Γερμανίας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας, την παραγωγή ενός φαρμάκου το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην αγορά. Οι πρωτοβουλίες της Boehringer Ingelheim Ελλάς συνοψίζονται στο τρίπτυχο επένδυση, ανάπτυξη και στήριξη. Επενδύουμε για την ανάπτυξη της εταιρείας και στηρίζουμε την Ελλάδα'. 
Η πρωτοβουλία για ανάπτυξη της νέας μονάδας, αποτελεί πρωτοβουλία της ελληνικής θυγατρικής της Boehringer Ingelheim και στοχεύει στην ανάπτυξη της εταιρείας, τόσο τοπικά, όσο και διεθνώς, βοηθώντας παράλληλα τη χώρα να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης. Το ήδη υπάρχον εργοστάσιο στο Κορωπί αποτελεί μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, η οποία τροφοδοτεί τις αγορές πλέον των 45 χωρών, μεταξύ των οποίων χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αν.Ευρώπης, τις Βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Β.Αφρικής και της Μ.Ανατολής. Η εξαγωγική αυτή δραστηριότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των συνολικών εξαγωγών της ελληνικής οικονομίας.