Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Με «ψηφοφορία-θρίλερ» καταψηφίστηκε το άρθρο 29 του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων

Καταψηφίστηκε τελικά το επίμαχο άρθρο 29 παρά την βελτιωτική αλλαγή την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου, όπως υποστήριξε, να αντιμετωπιστούν τα έντονα προβλήματα που εμφανίστηκαν από «πρακτικές δύστροπες ορισμένων φαρμακευτικών συλλόγων».

Τα κόμματα της αριστεράς απέρριψαν την πρόταση του Υπουργού και ζήτησαν την πλήρη απόσυρση της διάταξης, ενώ  η  ΝΔ και ΛΑΟΣ πρότειναν να αποσυρθεί η βελτιωτική διατύπωση και να επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να δοθεί χρόνος για καλύτερη επεξεργασία της. Ως επιχείρημα οι βουλευτές χρησιμοποίησαν την παραβίαση του κανονισμού της Βουλής και όχι ζητήματα ουσίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός επέμεινε στην διατήρηση της διάταξής του χαρακτηρίζοντας την επιμονή του «ζήτημα αρχής» και τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν πρόκειται να υποκύψει στα συμφέροντα των συντεχνιών που  τους τελευταίους μήνες κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην θεσπιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση».

Ο κ. Λοβέρδος παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν δεν δέχτηκε να αποσύρει το άρθρο το οποίο τελικά μπήκε και αυτό σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΚΚΕ.
 
Η ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε εξελίχθηκε σε θρίλερ. Περισσότεροι από 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν ή δήλωσαν «παρών» σε επιμέρους άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Σημαντικές ήταν οι «διαρροές» στο επίμαχο άρθρο 29 για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. 

Τις περισσότερες αντιρρήσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε το άρθρο 29. Η ΝΔ υπερψήφισε όλα τα άρθρα πλην του άρθρου 29 για το οποίο οι βουλευτές της δήλωσαν «παρών» ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν 26 βουλευτές της. Το συγκεκριμένο άρθρο καταψήφισε και ο ΛΑΟΣ ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσαν επίσης  «παρών».