Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η εξαγορά της Specifar στα μεγάλα Deals του 2011


Στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες που θεωρούνται από την αγορά ως στρατηγικής σημασίας για σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι διέγνωσαν στην Ελλάδα σημαντικές ευκαιρίες και παρά το “country risk”, προχώρησαν σε εξαγορές εταιρειών έναντι σημαντικού τιμήματος.

Τις σημαντικότερες επιχειρηματικές συμφωνίες και του 2011 καταγράφει η ηλεκτρονική έκδοση του Capital (http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1365810). Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και μία που αναφέρεται στο φαρμακευτικό κλάδο και αφορά την εξαγορά της  Specifar από την αμερικάνική Watson Pharmaceuticals.


Specifar - Watson Pharmaceuticals:

Ένα από τα μεγαλύτερα deal της χρονιάς, ύψους 400 εκατ. ευρώ σε μετρητά, πραγματοποιήθηκε στον φαρμακευτικό κλάδο με την πώληση της ελληνικής εταιρείας παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων Specifar, από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Watson Pharmaceuticals.

 Όμιλος Specifar ανήκε στην οικογένεια του επιχειρηματία Τίτου Βασιλόπουλου και κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους φαρμακευτικούς ομίλους γενοσήμων στην ελληνική αγορά, με χαρτοφυλάκιο άνω των 40 προϊόντων.

Αντίστοιχα, η Watson Pharmaceuticals Inc. είναι μία εκ των κορυφαίων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή, εμπορία, πώληση και διανομή γενοσήμων (generics) προϊόντων, επώνυμων φαρμακευτικών προϊόντων και βιολογικών (biologic) φαρμακευτικών προϊόντων. Συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων, βάσει συνταγογραφήσεων, φαρμακευτικών εταιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έχει εμπορικές δραστηριότητες σε πολλές διεθνείς αγορές.

Βάσει των όρων της συναλλαγής, οι πρώην μέτοχοι της Specifar θα λάβουν επίσης ποσοστό επί των μικτών κερδών για τις πωλήσεις του esomeprazole (σ.σ. πρόκειται για γενόσημο φάρμακο, η ανάπτυξη του οποίου θεωρείται εξαιρετικά πολύπλοκη) των πέντε πρώτων ετών, με ανώτατο όριο των 40 εκατ. ευρώ. 

 

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα