Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στο Αυτόφωρο οι εκπρόσωποι της Γερολυμάτος - Cosmetics


Κέρδος | 2 Δεκεμβρίου 2011


Σε δίκη ενώπιον του Αυτοφώρου, για μη καταβολή δεδουλευμένων, παραπέμπονται οι δύο εκπρόσωποι της εταιρείας Γερολυμάτος-Cosmetics που είχε εξαγοραστεί από τον επιχειρηματία κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας συνελήφθησαν, μετά από μήνυση των εργαζομένων, καθώς έλαβαν την απόφαση να κλείσει η εταιρεία και να απολυθούν οι 330 υπάλληλοί της, χωρίς να καταβληθούν αποζημιώσεις To αδιέξοδο, στο οποίο οδηγήθηκε η εταιρεία Γερολυμάτος περιγράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ του σημερινού «Κέρδους»:

Της Νατάσας Σπαγαδώρου

Μία νέα αρνητική εξέλιξη για τη Γερολυμάτος Cosmetics, θυγατρική της Alapis, που σημειώθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες, πυροδοτεί τσουνάμι τόσο για τους 330 εργαζομένους όσο και για το μέλλον της εταιρείας αλλά και του κλάδου.

Συγκεκριμένα, με ηλεκτρονική επιστολή του στις 30 Νοεμβρίου προς τους εργαζομένους της εταιρείας, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γερολυμάτος Cosmetics κ. Κώστας Χρηστίδης, αφού τους ανακοινώνει ότι η εταιρεία έχασε τα συμβόλαιά της με την La Prairie και την Procter & Gamble όσον αφορά τη διανομή προϊόντων τους στην Ελλάδα, τους ζητεί από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, να ισχύσει σύστημα διαλείπουσας απασχόλησης με τυπική εργασία μία ημέρα την εβδομάδα.

Για τον λόγο αυτό, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με το σωματείο της εταιρείας, ενώ το καθεστώς αυτό θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης. Με την ίδια επιστολή, ο κ. Χρηστίδης ζητεί από τους εργαζομένους να μην προσέλθουν την 1η Δεκεμβρίου (χθες δηλαδή) στους χώρους της εργασίας τους, ωστόσο η μισθοδοσία τους μέχρι αύριο 3 Δεκεμβρίου θα γίνει κανονικά. 

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στη Γερολυμάτος Cosmetics, με την καθοδήγηση του Σωματείου τους και σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και τον Σύλλογο Εργαζομένων στον όμιλο, περιφρουρούν από την Τετάρτη τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Οινόφυτα. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν με χθεσινή ανακοίνωσή τους, προστατεύουν την εταιρεία τους, καθώς από την Κυριακή το βράδυ, όπως ισχυρίζονται, επιχειρείται από τη διοίκηση η απομάκρυνση των εμπορευμάτων με κοντέινερ. Επιπλέον, όπως αναφέρουν, αιφνιδίασαν τη διοίκηση της εταιρείας με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο συνεργάτες του Λαυρεντιάδη, οι οποίοι και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου. Πρόκειται για τους κκ. Φρανς Σέκουλα και Κ. Χρηστίδη. 
 
Τη συμπαράστασή της στους 330 εργαζομένους της Γερολυμάτος Cosmetics ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης της εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη, η οποία με ένα κατάπτυστο κείμενο γνωστοποίησε στους εργαζομένους της επιχείρησης ότι στην ουσία τους απολύει χωρίς αποζημίωση με το τρικ της εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα και μάλιστα χωρίς την παρουσία τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας». Τη συμπαράστασή του εξέφρασε και το Σωματείο Εργαζομένων Alapis και Θυγατρικών Εταιρειών.

Η άλλοτε κραταιά επιχείρηση

Να σημειώσουμε ότι, ο τζίρος της Γερολυμάτος Cosmetics επί εποχής του δημιουργού της, του εκλιπόντος Παναγιώτη Γερολυμάτου (σσ. το 2008 η εταιρεία πέρασε στα χέρια του Λαυρεντιάδη) ανερχόταν σε 25 εκατ. ευρώ και εθεωρείτο μία εταιρεία που έγραψε εποχή στο κομμάτι της διανομής καλλυντικών και εκτός από προϊόντα της Procter & Gamble και της ιαπωνικής Kanebo, εκπροσωπούσε την ελβετική La Prairie, η οποία ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στον χώρο της επιλεκτικής διανομής στην Ελλάδα. 

Η ελληνική αγορά το 2009 αποτελούσε τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για τα προϊόντα La Prairie σε κατά κεφαλήν κατανάλωση και τη δεύτερη θέση παγκοσμίως - μετά τις ΗΠΑ - από πλευράς μεγέθους πωλήσεων προϊόντων La Prairie. Από την στιγμή όμως που η εταιρεία πέρασε στα χέρια του Λαυρεντιάδη, ως θυγατρική του ομίλου Alapis, άρχισε η πτώση της.

Εκτός ταμπλό του ΧA οι μετοχές της Αlapis

Με απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι μετοχές του ομίλου Alapis βρίσκονται από χθες σε αναστολή. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία, προκειμένου να επιλύσει τα προβλήματά της, έχει σε εξέλιξη την προετοιμασία «ενός θεμελιώδους σχεδίου αναδιάρθρωσής της και μίας μελέτης ρευστοποίησης, τα οποία θα δημοσιευθούν πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να γίνουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση με τους πιστωτές της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012».

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου 2011 η Alapis άσκησε αγωγή εναντίον της Royal Bank of Scotland (RBS) με την οποία αιτείται: (i) Να ακυρωθεί σύμβαση βάσει της οποίας δεσμεύονται μελλοντικές απαιτήσεις της εταιρείας κατά τρίτων, έναντι προηγούμενης χρηματοδότησης η οποία παρασχέθηκε από την RBS, κατά παράβαση του ελληνικού Αστικού Κώδικα και (ii) να υποχρεωθεί η RBS να επιστρέψει απαιτήσεις ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ και μετρητά ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, τα οποία έχει εισπράξει παρατύπως. «Το γεγονός αυτό» αναφέρεται σχετικά «μείωσε σημαντικά τη δυνατότητα της εταιρείας να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της για πληρωμή μισθών, προμηθευτών και γενικά τη λειτουργία της. Η ενέργεια αυτή της RBS αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η εταιρεία οδηγήθηκε στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99». 

Να σημειωθεί ακόμη, ότι για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, κατά τη διάρκεια προστασίας της από το άρθρο 99, ο όμιλος έχει εξασφαλίσει ομολογιακό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ με τη βοήθεια του βασικού της μετόχου, Latemar Capital Limited. Τέλος, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, η Alapis ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Alix Partners, εταιρεία με μεγάλη εμπειρία σε θέματα συμβουλευτικής παγκοσμίως.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, αποφάσισε άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alapis από σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2011, καθώς η εταιρεία προέβη στην κατάρτιση και δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 1.1-30.9.2011 «και πλέον εκλείπει ο λόγος θέσης των μετοχών της σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης». Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στην κατηγορία Επιτήρησης. 

 

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα