Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: «Η παράνομη άσκηση της ιατρικής αποτελεί ποινικό αδίκημα»


Επικίνδυνη και παράνομη χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υγείας, με την οποία θα επιτρέπεται στους φαρμακοποιούς να αλλάζουν το σκεύασμα που συνταγογραφούν οι γιατροί με άλλο ισοδύναμο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι οι φαρμακοποιοί θα έχουν αυτό το δικαίωμα μόνο εφόσον ο ΕΟΦ έχει αναγγείλει την έλλειψη του σκευάσματος και αφού έχουν ενημερωθεί οι Ιατρικοί Σύλλογοι. 

Ωστόσο, ο Ι.Σ.Α. σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι  δεν πρόκειται να ανεχθεί  μια τέτοια απόφαση καθώς η εκχώρηση του δικαιώματος, στους φαρμακοποιούς να αντικαθιστούν τα συνταγογραφούμενα σκευάσματα με άλλα είναι παράνομη και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Προσθέτει, επίσης, ότι στην έννοια της ιατρικής πράξης περιλαμβάνεται ρητώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία (άρθρο 1, ν.3418/2005), κάθε πράξη που έχει ως σκοπό τη -με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο- πρόληψη, διάγνωση θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου, αλλά και τη συνταγογράφηση.