Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Προκαταρκτική έρευνα κατά φαρμακευτικής εταιρίας να μη χορήγηση αντικαρκινικών φαρμάκων στο «Θεαγένειο»


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η διοίκηση του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σε βάρος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας, εξαιτίας της άρνησης τής τελευταίας να προμηθεύσει το νοσηλευτικό ίδρυμα με φάρμακα, απαραίτητα για τη θεραπεία των καρκινοπαθών, επικαλούμενη τα συσσωρευμένα χρέη, που ξεπερνούν τα 7,3 εκατ. ευρώ. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννα Κατσή, έδωσε εντολή να γίνει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής.

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού με παρουσία εισαγγελέα στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας


Κλιμάκιο ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού “εισέβαλε” αιφνιδιαστικά χθες στα γραφεία του συλλόγου, για να συναντήσει όμως την αντίδραση των συνδικαλιστών φαρμακοποιών. Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας αρνήθηκε τον έλεγχο υποστηρίζοντας ότι ότι η εντολή ελέγχου απευθύνεται σε επιχείρηση ενώ ο Φ.Σ. Αχαΐας, αποτελεί συνδικαλιστικό όργανο και νομικό σύμβουλο της Πολιτείας και όχι επιχείρηση που εμπορεύεται προϊόντα.

Το κλιμάκιο της επιτροπής ανταγωνισμού από την πλευρά του απείλησε τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου με εισαγγελική εντολή και αυτόφωρη διαδικασία  και στη συνέχεια αναγκάστηκε να συνεχίσει τις έρευνες παρουσία Εισαγγελέα.

Γερμανικός έλεγχος στο ΚΑΤ για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια


Στο ΚΑΤ βρισκόταν χθες  το πρωί ομάδα γερμανών συμβούλων, για τον έλεγχο της εφαρμογής του συστήματος των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ), δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο τιμολογείται η νοσηλεία των ασθενών, και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους χάκερς της συνταγογράφησης

\Δεκαπέντε σημεία του παγκόσμιου χάρτη - μεταξύ αυτών Ινδονησία, Ρωσία και Ιαπωνία - έχουν κοκκινίσει οι άντρες του Σώματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολουθώντας τα διαδικτυακά ίχνη των χάκερς που επιχείρησαν να «σπάσουν» στις αρχές του μήνα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογογράφησης.

Στο μεταξύ, στελέχη του υπουργείου Υγείας επιμένουν ότι η χρονική στιγμή κατά την οποία εκδηλώθηκε το χτύπημα των χάκερς προκαλεί βάσιμες υποψίες για e-σαμποτάζ. Και αυτό γιατί η επίθεση ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο πριν από την επίσημη έναρξη της συνταγογράφησης βάση της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας.

Μάλιστα, την Δευτέρα, δηλαδή την ημέρα που ξεκίνησε το μέτρο, σημειώθηκε ε επίθεση συνολικού όγκου 125 GB, που ισοδυναμεί με 3,5 εκατομμύρια ιστοσελίδες.

Συνελήφθησαν "μαϊμού" οδοντίατροι


Δυο Γεωργιανοί, που παρίσταναν τους οδοντίατρους, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, σε χώρο που λειτουργούσε ως οδοντιατρείο.

Πρόκειται για μια 34χρονη γυναίκα και ένα 27χρονο άντρα, οι οποίοι ασκούσαν το επάγγελμα του οδοντίατρου, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες χωρίς να έχουν πτυχίο ιατρικής, σε χώρο στον οποίο είχαν στήσει κανονικό οδοντιατρείο.

Πρόοδος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση


Ο  γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, επικαλείται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει ενταχθεί στην καθημερινότητα γιατρών και φαρμακοποιών.

Είναι ενδεικτικό ότι έως και σήμερα έχουν συνδεθεί 10.800 φαρμακεία αλλά και 36.000 γιατροί, οι οποίοι χρησιμοποιούν πλέον αποκλειστικά το πληκτρολόγιο τους για να χορηγήσουν φάρμακα στους ασθενείς τους. Το αποτέλεσμα είναι έξι στις δέκα συνταγές να καταχωρούνται ηλεκτρονικά.

Πανευρωπαϊκή έρευνα: Οι γιατροί ανησυχούν για τα… γηρατειά τους


Πρώτο Θέμα | Παναγιώτα Καρλατήρα

Ο φόβος των γηρατειών θεωρείται σήμερα από τους επιστήμονες ως ένας από τους βασικούς φόβους που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο, αδιακρίτως επαγγέλματος, κοινωνικής και οικονομικής τάξης. «Δεινόν το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον» είχε πει άλλωστε από αρχαιοτάτων χρόνων ο Μένανδρος.

Οι επαγγελματίες υγείας θεωρητικά τουλάχιστον γνωρίζουν καλά ποια είναι τα δεινά που συνεπάγεται το γήρας. Κι όμως υπάρχει υπάρχει κάτι που φοβίζει περισσότερο κι από τα ίδια τα γηρατειά τους γιατρούς: η περίθαλψη που θα έχουν όταν γεράσουν!

Μελέτη του οικονομικού φορέα Economist Intelligence Unit και της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer που έγινε σε γιατρούς της Γηραιάς ηπείρου δείχνει ότι το 80% των λειτουργών του Ιπποκράτη αντιμετωπίζουν με φόβο την περίθαλψη που θα λάβουν στα γηρατειά τους.